Miksi sau­na­hat­tu.info?

Siksi että sille on tarve ja sau­na­teks­tii­leis­sä kuten sau­na­ha­tuis­sa on eh­dot­to­man tärkeä osuus ma­te­ri­aa­lil­la.

Yksinkertaisesti Itun mitta tuli täyteen, näistä jatkuvalla syötöllä markkinoille pullahtavien saunahattujen ja muiden saunatekstiilien tuotteiden kanssa, joissa mennään brändi, mielikuva, kierrätys, ekologisuus, vastuullisuus edellä ajattelematta oikeasti tuotteen soveltuvuutta saunomiseen. 


Ei ole vastuullista myydä tuotetta saunaan, jonka ominaisuudet eivät sinne sovi. 


Kierrätys on hieno asia, mutta kierretyistä muovipulloista tehty vanu, ei nyt vaan ole saunatyynyn täyte, puhumattakaan pa­lo­tur­val­li­suu­des­ta. Eikä myöskään keinotekoisesti antibakteeriseksi käsitellyt styrox pallo täytteet.

Sitten se, kun ihmiset tekevät vanhoista froteepyyhkeistä ”saunahattuja”, tai ostaa kun vedotaan tunteisiin tai julkkiksilla, siis seikoilla, joilla ei ole tekemistä saunahatun valinnan kanssa, ja sitten vielä myydään mitä ihmeellisistä materiaaleista valmistettuja tuotteita, joita kutsutaan saunahatuiksi. Näille enemmän on yhteistä muoto kuin se oikeanlainen materiaali.

Törmättyään myyntiteksteihin tai yritysesittelyihin, jotka kertovat kuinka: ”meille on tärkeää materiaalit, vastuullisuus, ekologisuus”, mutta kun katsoo tuote-esittelyä, jos sellaista on, niin ne usein miten puhuvat eri kieltä. Myydään pellavan hienoilla ominaisuuksilla, mutta sitten itse tuote on puolipellavaa (50 % puuvillaa – 50 % pellavaa).

Tuossa muutamia sysääviä tekijöitä, ja mihin toivon sinun kiinnittävän huomitta saunatekstiilejä/-hattuja ostaessasi. Mieti hetki ja tutki – siksi tämä sivusto.

Kaupan olevissa saunatekstiileistä, joita kutsutaan: saunahattu, saunamyssy, paljuhattu, paljumyssy, kylpyhattu, kylpymyssy, saunaturbaani, hiusturbaani, pyyheturbaani, ploppauspipo, istuinalunen, pefletti, persläppä, pesukinnas, saippuatasku – kannattaa miettiä näitä asioita etenkin silloin kun niitä käytetään saunassa.

Älä kuitenkaan ole harmissasi, jos olemassa oleva saunahattusi ei saunaan sopivan saunahatun ominaisuuksia täytäkään – et varmasti ole yksin tämän asian kanssa. Seuraavan tiedät valita ”saunomisolosuhteet huomioiden” -tehdyn saunahatun.  Mutta silloin jos hattusi materiaalia et tiedä tai että se on ”keino” jotain niin silloin on parempi jättää sellaisen hattu käyttämättä.

1617965789450_8.%20Kuva%20Tuula%20heino-Kyll%C3%B6nen%20Seutula%202021-08-16-me.jpg

Tämän sivuston tekijänä toimii Ritva ”itu” Heino. Hän on huovuttanut käsin saunahattuja keväästä 2013 alkaen by itu nimen alla. Hänellä on myös rakennuspuolen koulutus (rakennuspiirtäjä, rakennusmestari) eli näkökulmaa katsoa saunomista myös siitä kulmasta. 


Huovutus vuosien varrella hän havahtui siihen, että saunahattuina myytiin lähes kaikkea mitä päähänsä keksi saunaan laittaa, niin niinpä niitä markkinointiin saunahattuina.


Saunahatun käyttöön ja hyötyihin perehtyneenä hän rupesi puhumaan ja kertomaan asioista, joita oikeasti tulisi huomioida ja nämä seikat ja huomiot tulevat saunan ja löylyn sanelemina. Omien saunahattujen yhteydessä hän alkoi käyttää sanaa Aito – eli Aito saunahattu.  No tämä johti siihen, että mainonnassa alkoi näkyä mm. ”Aito suomalainen saunahattu” tai ”Aito Suomessa valmistettu …” ja sana koki inflaation koska osa ei ollut sellaisia Aitoja, jota hän tarkoitti.  


Kesällä 2019 syntyi neulahuovutettu huopahahmo SaunaSaurus jolle Itu avasi Instagramiin ”SaunaSauruksen saunahattukoulun” lokakuussa 2020 – Siellä SaunaSaurus on julkaisuja näistä samoista aiheista kuin tällä sivustolla.  


Lisäksi heti alkuun Itulla oli koot selkeästi ilmoitettuna ja näiden kokovaihtoehtojen lisääntyessä niistä on muodostunut saunahattujen koko luokat, jotka perustuvat kokemukseen ja loogiseen kasvuun.  


Aito kiinnostus siihen, että saunahattu toimii kuten pitää, on vienyt aikaa siltä mihin monet keskittyvät, eli omien saunahattujen markkinoinnilta. Nämä saunahattujen materiaalien ominaisuudet koskevat myös muita saunatekstiilejä niin saunatyynyissä, kuin istuinalusissa sekä pesukintaissa. Itu kuitenkin uskoo, että tärkeätä myös tuoda saunahatun hyödyt ja materiaalit tietoisuuteen ja myydä kunnollinen tuote, sillä sellaisessa saunahatussa on itua – silloin se on – Helppo – Hauska – Hyödyllinen.  

Saunahatussa on itua

Helppo - Hauska - Hyödyllinen


- by itu -

Tämän sivuston olisi hyvinkin voinut tehdä anonyyminä info sivustona. Siihen ei haluttu lähteä, juurikin siksi kun mielikuva, ja muita myyntilauseita on viljelty niin paljon, että niistä on tullut ”totta”. 


Sanoille ja lupauksilla täytyy löytyä katetta ja läpinäkyvyyttä, niin paljon kuin saatavilla – siksi Itu ei piiloudu pelkän netti osoitteen taakse, vaan kertoa mitä pitää huomioida ja miksi kerää uutta tietoa, siksi jotta hän voi tarjota asiakkailleen parhaan mahdollisen saunahatun.

Sivusto on julkaistu 2021-04-10

sau­na­hat­tu.info

info@saunahattu.info


Copyright © saunahattu.info 2021